Biserică penticostală din Spania, închisă de autorităţi

Distribuie:

Share Button
Share Button

Primăria din Badalona sigilează un local al unei biserici penticostale române

badalona-2Duminică, 26.01.2014 agenţi de la Guardia Urbana, echipaţi în ţinute pentru intervenţii speciale, împreuncă cu personal tehnic de la Primăria oraşului Badalona, au evacuat comunitatea penticostală din localul de cult în timpul serviciului divin şi apoi au sigilat poarta de la intrare. Motivul invocat de autorităţi a fost lipsa licenţei municipale de funcţionare şi plângerile din partea vecinilor care acuzau comunitatea de dezordine publică. Incidentul a fost mediatizat de către majoritatea ziarelor locale precum ABC, 20 minutos, La Vanguardia şi portalul evanghelic Protestante Digital. Acesta din urmă s-a pus în contact cu Consiliul Evanghelic din Cataluñia care a confirmat că nu ştia nimic de existenţa acestei comunităţi evanghelice, dar că înainte în acelaşi local a funcţionat o altă biserică evanghelică spaniolă, aparţinând de Asamblea de Dios (biserică penticostală, n.a.). Respectiva biserică a funcţionat la acea adresă timp de 7 ani şi niciodată nu au primit reclamaţii din partea vecinilor, ba mai mult când au anunţat că pleacă într-un alt local, vecinii şi-au exprimat regretul datorită ambientului plăcut din fiecare duminică, ne comunică pastorul respectivei biserici, Moises Segura, conform Protestante Digital.

Din informaţiile noastre, biserica română era formată din aproximativ 80 de membrii, de etnie romi, şi care au preluat localul de la biserica spaniolă care a plecat, după ce în prealabil au funcţionat împreună cu aceştia, având programe alternative. Această biserică a fost asistată spiritual, într-o oarecare măsură, de Biserica Penticostală Methanoia din Barcelona.

Este pentru prima dată când o comunitate română este evacuată forţat din localul de cult din cauza lipsa licenţei de funcţionare, în cei aproximativ 18 – 20 de ani de când au început să funcţioneze primele biserici române în Spania, autorităţile de pe întreg teritoriul spaniol manifestând toleranţă faţă de lipsa actelor de constituire a respectivelor biserici sau a licenţelor municipale de funcţionare.

Sursa: pasi.ro

————————————————————–


Leave a comment

Your email address will not be published.

*Current day month ye@r *