Obama numeşte homosexualitatea una dintre “libertăţile fundamentale”

Distribuie:

Share Button
Share Button

Într-o declaraţie critică faţă de Uganda, Preşedintele Barack Obama a înnobilat dreptul de a avea relaţii sexuale cu un membru de aceeaşi orientare sexuală la nivelul de „libertăţi fundamentale” universale, într-o nouă declaraţie prezidenţială care critica Uganda. Dar criticii susţin că promovarea homosexualităţii pe un continent care se opune ferm acestei conduite rezultă într-o formă de „imperialism cultural” liberal.

Obama a notat duminică faptul că el se opune unui proiect de lege din Uganda care ar descrimina “căsătoriile” homosexuale şi impune închisoare pe viaţă pentru actele homosexuale repetate, printre alte dispoziţii, deoarece “ca ţară şi naţiune, Statele Unite a luptat constant pentru protecţia libertăţilor fundamentale şi a drepturilor universale ale omului.”

Obama a declarat că proiectul de lege reprezintă “un regres îngrijorător pentru toţi cei din lume care împărtăşesc un angajament la libertate, dreptate şi drepturi egale”. Dumnealui a adăugat că “transmisese” mesajul că “adoptarea acestei legislaţii va complica relaţiile noastre preţioase cu Uganda.”

Reacţia dumnealui a venit după ce preşedintele ugandan Yoweri Museveni declarase vinerea trecută că, după aproape două luni de discuţii, va semna legislaţia care face actul de “căsătorie” homosexuală pasibil de pedeapsă cu şapte ani de închisoare. Infectarea altora cu SIDA, comiterea relaţiilor sexuale cu minori sau actele homosexuale repetate pot avea drept rezultat închisoare pe viaţă. O versiune mai veche a proiectului de lege a cerut pedeapsa cu moartea, dar dispoziţia a fost înlăturată.

Potrivit unui purtător de cuvânt, Museveni a decis să semneze proiectul de lege după ce oamenii de ştiinţă i-au spus că “nu există nicio genă definitorie responsabilă pentru homosexualitate”. Dumnealui a adăugat că prostituţia homosexuală este “ceea ce preşedintele doreşte să împiedice”, mai ales după ce Consilierul prezidenţial în privinţa ştiinţei, dr. Richard Tushemereirwe, a declarat că homosexualitatea a avut “consecinţe grave de sănătate publică”.

via stiricrestine.ro
foto:blogs.reuters.com
——————————————————————————————————————–

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Current day month ye@r *